Over Laurens Coffee

Lokale koffiebranderij

Je bewust zijn van de weg die de bonen hebben afgelegd en door welke handen ze zijn gegaan, dat maakt je kop koffie waardevol. Voor jou betekent het een kop koffie van fairtrade, gecertificeerde en duurzame geproduceerde koffiebonen.

Over Edwin

Al meer dan 15 jaar bied ik, Edwin Laurens, iedereen die muziek komt luisteren (bij Audio Artistiek in Vries) een kop koffie aan. De gedachte om een eigen koffiebranderij te beginnen was er al een tijd. Toen ik eenmaal mijn Barista diploma had gehaald en bij verschillende andere branderijen was geweest, was ik nog enthousiaster geraakt. In 2021 was het dan eindelijk zover en is Laurens Coffee een feit geworden. In de wijde omtrek is Audio Artistiek een begrip voor de muziekliefhebber. Hetzelfde wil ik bereiken met Laurens Coffee op het gebied van eerlijke, duurzame en verse koffie.

Eerlijke koffie

Wij kopen onze groene koffiebonen fairtrade en directtrade in bij onze koffieboeren in o.a. Zuid-Afrika, Braziële, Colombia. Zo zorgen we voor een beter leven voor de koffieboer en zijn gezin en zodoende het waarborgen van optimale kwaliteit van de koffiebonen.

Lokaal gebrand

De koffiebonen van Laurens Coffee worden lokaal voor je gebrand in onze branderij in Tynaarlo. Wij branden zo duurzaam mogelijk, zo hebben we dan ook bewust gekozen voor een High Tech elektrische brander. Daarnaast verpakken we onze koffie in papieren zakken met een folielaagje aan de binnenzijde.